Behind the scènes bij fashion shoot voor Hunter Magazine

Van Halloween naar Halloqueen

Samen met fashion styliste Angel van Goolen is het idee ontstaan om voor Halloween een fashion shoot te bedenken. Het idee is om high fashion, kleur en drama samen te laten komen in een shoot met in ons achterhoofd de term ‘Halloqueen‘. Het mag dus over de top, creatief en griezelig worden, maar wel met een fashion touch. Angel heeft dit vision board gemaakt, zodat het team, bestaande uit een make-up artist, 2 modellen, de fotograaf (ik) en de styling (Angel zelf), weten wat er van ieder word verwacht en waar we naar op zoek gaan.

Wanneer er een vision board gemaakt is, komt er vaak ook nog een callsheet. Dit is een overzicht met de tijden van wie wanneer aanwezig moet zijn, hoe lang er over de make-up gedaan kan worden, de styling, de fotografie en alles wat bij de shoot komt kijken. Een callsheet is een fijne houvast tijdens een shoot, iedereen weet precies wat er verwacht word en hoelang iedereen de tijd heeft om te shinen.De setting

De setting of locatie van een fotoshoot is enorm belangrijk. Voor deze shoot hebben we een binnenlocatie gevonden die Angel helemaal heeft ingericht met Halloween accessoires. Wanneer je voor een shoot een concept gaat bedenken, zoek je hier vaak voorbeelden bij. Het word dan het veel makkelijk om te bepalen welke omgeving daarbij hoort. Ga je bijvoorbeeld kleding voor een webshop fotograferen is een studio vaak het mooist, wil je een urban uitstraling, kun je een mooie stad met toffe gebouwen kiezen, kortom je kijkt altijd wat voor omgeving klopt bij hetgeen wat je wil uitstralen. Zorg dat een foto een verhaal verteld, dan snapt de kijker ook veel beter waar hij naar kijkt.

“Don’t be into trends. Don’t make fashion own you, but you decide what you are, what you want to express by the way you dress and the way to live.” —Gianni Versace

WAT IS JOUW FAVORIETE HALLOWEEN KARAKTER?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: