Fashion fotografie voor Assuré Magazine

Mijn werkwijze tijdens een fotoshoot

Soms heb ik gewoon zin om met een creatief team een tof concept uit te werken. Een test shoot te doen zoals dat heet. Bij een test shoot gaat het om samenwerken, experimenteren, een shoot of bepaald thema toevoegen aan je portfolio, maar vooral ook om plezier te maken samen. Je ontmoet vaak nieuwe creatieve mensen en samen kijk je hoe je alles uit deze dag kunt halen.

Zo ook tijdens deze shoot. Ik had al een tijdje een hele vette locatie gezien via internet en hier wilde ik een fashion shoot organiseren. Ik ging op zoek naar een model, vond een hele creatieve styliste, iemand voor de make-up en last minute kwam er nog een videograaf. Echt heel vet!

Eenmaal op de locatie had ik niet echt een beeld in mijn hoofd van hoe deze shoot eruit zou komen te zien, ik wilde me laten inspireren door de locatie en dit heb ik ook gedaan. Soms heb ik allerlei poses in mijn hoofd of afbeeldingen die ik ergens gezien heb ter inspiratie, maar nu ben ik zonder ideeën deze shoot ingegaan.

Zoals hier te zien is was de zon deze dag lekker aanwezig. Dit is top, want dan kun je met een flitser het licht invullen en heb ik vaak maar 1 flitser gebruikt. Bij het maken van een portret is een reflectiescherm vaak ook al voldoende in zo’n situatie. Ik vind het altijd prettig om de zon dan iets vanaf de zijkant te laten schijnen, of juist vanuit achter het model, zodat ik een flitser aan de voorkant zet, dan krijg je een heel mooi zacht licht in de haren en aan de achterkant van het model..

Keuzestress..

Bij iedere shoot maak ik enorm veel foto’s. Deze foto’s importeer ik allemaal in lightroom en degene die er voor mij uitspringen geef ik een ster, zodat ik alvast een soort selectie heb. Vaak werkt het voor mij het best als ik een paar dagen naar de foto’s die ik gemaakt heb kijk, ik zie dan veel beter welke werken of welke niet. Als ik een nieuwe shoot heb gedaan ben ik namelijk nog helemaal in het moment van de dag, heel enthousiast en vind ik keuzes maken dan vaak ook moeilijk. Maar wanneer ik dit verspreid over een aantal dagen gaat dit makkelijker.

Vanuit lightroom ga ik de beste foto’s bewerken in photoshop. Ik verzacht de huid vaak iets en maak sommige kleuren of details extra opvallend door bijvoorbeeld de kleuren iets meer levendigheid te geven. Het verschild echt per project hoe ik de nabewerking doe, maar ik zorg vaak dat de omgeving waarin een model zich bevind niet alle aandacht afleid.

Contact met fashion magazines

Nadat ik deze shoot bewerkt had, voelde ik dat deze echt een podium verdiende. We hadden toffe foto’s, een hele mooie video, alles viel op zijn plek. Ik ben dan ook contact gaan opnemen met een aantal modebladen.

Dit contact doe ik vaak via de mail. Ik kijk welke bladen ik interessant vind en welke passen bij de shoot die ik heb gedaan. Dan stel ik een goede mail op en zet ik de foto’s in lowres in de bijlage als voorbeeld.

Zo kwam ik bij Assuré Magazine, een magazine met focus op beauty, fashion en editorial fotografie. Assuré werkt veel met kunstenaars, fotografen, het is echt een community. Toen ik ze mailde, kreeg ik meteen een hele leuke reactie terug en ze wilden ons werk zowel online als in hun magazine plaatsen. Heel tof dus!!

%d bloggers liken dit: