Lookbook fotografie

Het draait om details

Je hebt de term vast weleens voorbij zien komen: lookbook fotografie. Maar wat is dit nu precies, en waarom is deze vorm van fotografie nu zo belangrijk?

De naam zegt het al, lookbook foto’s moeten ervoor zorgen dat een bepaalde fashion look het beste naar voren komt. Alles moet hierbij kloppen en kleding die in beeld gebracht moet op de best mogelijke manier naar voren komen. Het gaat er dan ook om dat de verkoop van bepaalde kledingstukken beter gaat lopen. Het draait om details, belichting en compositie. Op locatie of in de studio?

Omdat het bij deze shoot echt draait om de kleding en hoe deze overkomt, word lookbook fotografie vaak in een studio gefotografeerd. Zonder omgeving die eventueel af kan leiden van de kleding.

Dit is echter niet per se een regel om jezelf aan vast te houden, want soms kan een toffe omgeving ook helpen om iets toe te voegen aan een beeld. Het gaat erom dat je een sfeer overbrengt, dat je een look creëert die bij jouw doelgroep past. Met mijn achtergrond als styliste en mijn passie voor mode en alle trends kan ik hier goed in meedenken en kunnen we samen een mooi lookbook maken.


WAT IS JOUW LOOK?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: