Mode fotoshoot voor Marlien Peeters Design

Van concept naar beeld

Wanneer je je kledinglijn gaat lanceren is het belangrijk om hier goede en professionele foto’s van te laten maken. Omdat ik een achtergrond heb in mode en styling, kan ik het hele proces samen met je bedenken. Van het bedenken van een goed concept en het maken van moodboards, tot make-up en accessoires, alles moet samenkomen zodat we een unieke stijl kunnen bedenken voor jouw en je bedrijf.

Hierbij is het belangrijk dat we op zoek gaan naar de kernwaarden die je graag wil uitstralen. Wanneer we deze gevonden hebben, maken we samen een moodboard. Moodboards zijn belangrijk om een sfeer te vinden die bepalend is voor de shoot. Aan de hand van het moodboard snapt het hele team ook wat er van ze gevraagd word en wat we willen overbrengen.
Wat zijn je waarden?

Zo hebben we voor modeontwerpster Marlien Peeters een concept bedacht waarin we op zoek zijn gegaan naar waarden die bij haar als fashion designer passen.

Marlien is (net als ik) een storyteller, haar kleding zou een wake-up call of een eye-opener kunnen zijn. Ze speelt met dingen die als lelijk, deprimerend of stom worden beschouwd en maakt er iets grappigs, aardigs of moois van. Het is de spanning tussen die twee kanten, waarin veel contrast zit, en waar vanuit haar ontwerpen ontstaan.

We hebben dan ook gekozen voor een locatie waar we qua beeld verschillende kanten mee op konden. Het contrast tussen donker en licht, harde en zachte materialen, kleur tegenover verzadiging, overal is contrast te voelen.

Schakelen op locatie

Als modefotograaf is het enorm belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Je moet voorbereid zijn op verschillende lichtomstandigheden, deze kunnen namelijk snel omschakelen en hier kun je het beter op voorbereid zijn. Als de zon doorkomt bijvoorbeeld, krijgen sommige accessoires weleens een ongewenste reflectie, of het gezicht van een model krijgt nare schaduwen. Ik neem altijd een reflectiescherm mee om het licht zoveel mogelijk te sturen en dit te voorkomen. Ook gebruik ik altijd flitsers, ook op een buitenlocatie. Dit omdat ik graag de regie in eigen hand wil houden. Met de flitsers kan ik het licht zelf sturen, bepalen vanuit welke hoek het licht komt en hoe sterkt de inval is. Dit werk voor mij enorm prettig en ik kom niet vaak voor verrassingen te staan op locatie. 

Benieuwd naar wat ik voor jou bedrijf, kledinglabel of designs kan betekenen? Neem contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

BTW, misschien leuk om te vertellen dat deze shoot ook in gepubliceerd in FLANELLE MAGAZINE!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: