Fotoshoot in het Rietveld Schröderhuis

Het Rietveld Schröderhuis!!

Ik kreeg de kans om een fotografie project te doen in het Rietveld Schröderhuis. Deze super toffe omgeving, de kleuren en alle vormen in dit huis zijn al een inspiratiebron op zich. In samenwerking met Amber Ambrose Aurèle en Judith van Vliet hebben we een fashion shoot gedaan geïnspireerd op de werken van Gerrit Rietveld..

Ik neem jullie mee naar deze bijzondere plek, de bijzondere collectie van deze designers en geef een uniek kijkje achter de schermen bij een project als deze.

Een shoot begint vaak met een idee, een concept. Schoenen ontwerpster Amber Ambrose Aurèle en fashion designer Judith van Vliet hebben samengewerkt aan een serie die ze ‘Hollandse bodem’ hebben genoemd.

Zoals de naam al verraadt, gaat het om Nederland. Een duurzame collectie die is ontworpen en gemaakt in Nederland. Voornamelijk van Nederlandse duurzame bronnen, zoals linnen en wol, en Nederlandse gerecyclede materialen: denim, tampons (restmateriaal) en oude uniformen. De meeste stoffen worden geweven door Enschede Textielstad, ook gevestigd in Nederland.

De inspiratie van de collectie is ons mooie land: Nederlandse kunstenaars van de Stijl, zoals Mondriaan, Rietveld, architect Ben van Berkel, Delfts Blauw, vissersbreigoed en de Noordzee.

Bij aankomst op de set, worden de modellen helemaal in de make up gezet. Hun haren worden gedaan, er word besproken voor wat voor looks de designers willen gaan en de make up artieste werkt dit uit. 

Als fotograaf zorg ik altijd dat ik op tijd aanwezig ben op de set, zodat ik mijn spullen klaar kan zetten en een paar test shots kan maken. Dit doe ik zodat wanneer de modellen uit de visagie zijn, ik zo snel mogelijk aan de slag kan gaan met de daadwerkelijke shoot. Ook neem ik hier een moment om goed met het team van de art direction/creative direction te bespreken wat voor beelden ze willen en hier pas ik dan mijn lichtsetting op aan. 

Wees een teamplayer

Het is ook enorm belangrijk dat je als fotograaf een teamplayer bent. Je werkt veel met modellen, stylisten, visagisten, hair stylisten etc. Op de set kan dit soms wat lastig en veel zijn, maar het is goed om hier een weg in te vinden. Werk samen, maak nieuwe connecties, toon interesse in de ander.

Je foto’s worden echt naar een next level getild als iedereen op zijn gemak is, zichzelf kan laten zien en een stem heeft. Een model is belangrijk voor de look en uitstraling, maar ook de styling en visagie moeten in balans zijn. Als iedereen doet waar hij goed in is en echt een plek krijgt in dit team, zie je dit terug in de resultaten.


%d bloggers liken dit: